Üniversitemizde araştırma ile ilgilenen birimlerin organizasyon şeması ve sorumlulukları alt kısımda sunulmuştur.

Responsive image


[TPYDO] Teknokent Proje Yönetim ve Danışmanlık Ofisi: ODTÜ Teknokent bünyesinde olup üniversitemiz araştırmacılarının, başta AB Çerçeve Programları olmak üzere, tüm uluslararası dış destekli araştırma-geliştirme projelerinden bilimsel çalışmalarına odaklanarak faydalanabilmeleri amacıyla gerekli desteği ve danışmanlık hizmetlerini sağlayan birimdir.

[DSİM] Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü: Üniversite araştırmacılarının DSİM kapsamında yürüttüğü faaliyetlerin (projeler, danışmanlık, eğitim ve deney hizmetleri) yürütüldüğü birimdir. DSİM bünyesinde yürütülen proje ve faaliyetlerin araştırma-geliştirme, tasarım ve yenilik içeriğini değerlendirmek için kullanılan kriterler ve bu kriterler ışığında proje başvuruları DSİM Komisyonunca değerlendirilir.

[AK] Araştırmalar Koordinatörlüğü: Üniversitemizin araştırma stratejilerinin belirlenmesini ve yürütülmesini ve Üniversitemizdeki araştırma faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlar.

[BAP] Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi: Üniversitemizde yürütülen tüm araştırma-geliştirme projelerinin bütçe ve personel işlemlerinin yürütüldüğü birimdir. Ayrıca, üniversitemiz araştırma bütçesinden desteklenen BAP projeleri ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu da bu birim yerine getirmektedir.

[TTO] Teknoloji Transfer Ofisi: Görev kapsamı üniversite-sanayi iş birliği, akademik buluşların tescillenmesi, ticarileştirilmesi ve FSMH konularında sözleşme yönetimi desteği verilmesidir. Üniversitemizde üretilen akademik bilginin ticari değere dönüşmesi için patent alınmasından, şirket kurulmasına kadar hem finansal hem de yönetimsel tüm süreçlerin organize edildiği birimdir.

[PDO] Proje Destek Ofisi: Üniversite genelinde, başta AB Çerçeve Programları (H2020, 7. ÇP vb.) ve TÜBİTAK projeleri olmak üzere, bütün ulusal ile uluslararası dış destekli araştırma-geliştirme kaynaklarına erişim ve yönetim sürecine destek olur.

[MKO] Merkezler Koordinasyon Ofisi: Rektörlüğe bağlı Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin kurulmasını, faaliyetlerinin koordinasyonunu ve 6550 sayılı Kanun kapsamındaki süreçlerinin takibini, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen yatırım programı projelerinin başvuru, takip ve koordinasyonunu, Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) programının yürütülmesini ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan LABS portalının (Laboratuvar ve Araştırma Altyapısı Bilgi Sistemi) takip ve koordinasyonunu sağlar.