Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP); savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışan/çalışmayan ve aynı zamanda ODTÜ'de lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler ("Araştırmacı") tarafından yapılacak veya halen yapılmakta olan lisansüstü tez çalışmalarının şirketlerin orta ve uzun vadeli araştırma ve geliştirme stratejileri doğrultusunda ve Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) belirlediği öncelikli alanlarda gerçekleştirecek şekilde güdümlü projeler olarak yapılandırılması amacıyla ODTÜ tarafından başlatılmış olan SSB destekli bir araştırmacı yetiştirme programıdır.

Bu amaçla; ODTÜ ve Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, TUSAŞ (TAI), ROKETSAN, HAVELSAN, FNSS ve MilSOFT ve NUROL ile Mutabakat Metinleri imzalamıştır. Hazihazırda SSB tarafından yürütülmekte olan program, pek çok savunma sanayii şirketi ve üniversiteye yaygınlaştırılmış durumdadır. SSB'nin ilgili sayfasına https://www.ssb.gov.tr/website/ContentList.aspx?PageID=86 linkinden ulaşabilirsiniz.