ARAŞTIRMALAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Programın Uygulanacağı Alanla ilgili Araştırma Merkezleri

Kalkınma Bakanlığı desteğiyle kurulan ve Üniversitemizin altyapının önemli bir bölümünü oluşturan MİGEP kapsamında olan merkezlere ilişkin kısa bilgiler aşağıda verilmektedir.

1. BİLTİR Merkezi

ODTÜ-BİLTİR Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulama Merkezlerinden biridir. Çok disiplinli bilimsel ve teknolojik araştırma yapmak ve endüstriyel teknolojileri geliştirici özgün bilimsel araştırma ortamı oluşturarak yaratıcılığı özendirmek temel amacıyla Kalkınma Bakanlığı desteğiyle 1992 yılında kurulan Merkez, ODTÜ'nün çeşitli fakülte ve bölümlerinden çok sayıda öğretim üyesinin katılımıyla oluşturulan merkez birimleri anlayışıyla 1999 yılında yeniden yapılanmıştır. Merkezde 10 Merkez Birimi (Endütriyel Tasarım-Üretim Birimi, Otomasyon-Robotik-Elektrik-Elektronik Birimi, Sayısal Modelleme Birimi, Ürün Kullanımı Test Birimi, Savunma Sistemleri Birimi, İnsansız Kara Araçları Birimi, İnsansız Deniz Araçları Birimi, Metal Şekillendirme Birimi, Otomotiv Endüstriyel Tasarım Birimi, Taşıt Güvenliği Birimi) yer almaktadır. MİGEP kapsamında özellikle “otomotiv” sektörüne yönelik ola çalışmalar BİLTİR’in ilgili birimlerinde yürütülecektir.  Detaylı bilgi için tıklayınız..

2. ODTÜ - TSK Modelleme ve Simülasyon Merkezi (MODSİM)

TSK'nin görevlerini daha etkin, verimli ve ekonomik bir şekilde yerine getirebilmesine destek sağlamak maksadıyla, ulusal MODSİM sistemlerinin 21. yüzyıl MODSİM teknolojilerine ve standartlarına uygun olarak tek bir sistem bütünlüğü içerisinde geliştirilmesine destek vermek amacıyla, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve ODTÜ arasında 19 Kasım 1998'de imzalanan protokol ile MODSİM-LAB olarak kurulmuştur. Merkez, yalnızca savunma sektörüne yönelik çalışmaları değil, modelleme ve simülasyon  ile ilgili tüm alanları (enerji, finans vb.) kapsamaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız..